2015. január 2., péntek

Bazsalikomos-fetás pálmalevél


 Boldog új évet minden kedves Olvasómnak!
Remélem túl vagytok már a karácsonyi és a szilveszteri regenerálódáson :) Csapjunk hát bele, kezdjük el az új esztendőt...mondjuk egy kis könnyed rágcsával, ami megjelent a januári Kifőztükben  is.



Hozzávalók:
  • 1 csomag (25 dkg) leveles tészta
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 5 dkg feta sajt
 Elkészítés:
  1. A töltelékhez a bazsalikomot, fokhagymát, olívaolajat, citromhéjat és a fetát nagyjából összeturmixoljuk. Nem baj, ha kisebb-nagyobb darabok maradnak benne.
  2. Vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd megkenjük a bazsalikomos masszával. 
  3. A tésztának mind a két oldalát behajtjuk a középvonaláig, ezután az így kapott két felet ismét behajtjuk, majd a középvonalnál az egészet félbehajtjuk. Kicsit ellapogatjuk, majd éles késsel ujjnyi darabokat vágunk belőle. Tepsibe ültetjük a kész pálmaleveleket, közöttük legalább 2-3 ujjnyi távolságot hagyva.Kissé szétnyitjuk, elrendezgetjük őket.
  4. Előmelegített, 200°C-os sütőben 13-15 percig sütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése